1. Rapportage van verzonden e-mails bekijken

Inhoud artikel

1. Doel
  2. Analytics/Rapportage bekijken
  3. Rapportages van verschillende e-mails vergelijken
  4. Algemene rapportages

1. Doel

Om onze e-mails constant te kunnen blijven verbeteren is het handig om te weten hoe men onze e-mails gebruikt. Via analytics en rapportage krijg je een waardevol inzicht in het gedrag van de ontvanger m.b.t. de verzonden e-mail. Rapportages van een e-mail zijn beschikbaar na verzending en bevatten data sinds het moment van verzending tot nu. Het kan dus zijn dat de cijfers later nog enigszins veranderen.

2. Analytics bekijken

1. Klik in het linker menu op Analytics. Het scherm toont dan de standaard rapportage van vandaag.
  2. Onder het kopje edit filters, kan je bij quick mail de mail selecteren waarvan je de rapportage wilt bekijken.
  3. Aan de rechterkant vink je Exclude test data aan, zodat de test data wordt uitgesloten van de rapportage.

2. Rapportage bekijken

1. Klik in het linker menu onder op ‘Rapportage’. Het scherm toont nu de rapportagemodule.
  2. Onder het kopje ‘Rapporten’ links in de module staan alle e-mails opgesomd die vanuit dit brand zijn verstuurd.
    1. Testverzendingen zijn met een ’test’ label gemarkeerd. Verberg deze mails voor een goed overzicht door op ‘Verberg tests’ te klikken bovenaan deze kolom.
    2. Het kan zijn dat hier ook e-mails van collega-organisatie onderdelen tussen staan. Dit komt omdat jullie dan een brand delen, wat de rapportages naast elkaar plaatst.
    3. Zoek naar een specifieke e-mail door bovenaan deze kolom in het zoekvenster een zoekwoord in te typen. Enkel items die matchen aan het zoekterm blijven over in het overzicht.
  3. Klik op een e-mail om het rapport van die e-mail te openen.
  4. De verschillende tabbladen bevatten verschillende soorten rapporten.

3. Rapportages van verschillende e-mails vergelijken

4. Algemene rapportage

Het tabblad ‘Algemeen’ toont de globale statistieken van de verzonden mail. De benoemde gegevens bevatten de volgende informatie:

Mailing

• Geselecteerde klanten: Het aantal relaties in de doelgroep op het moment van verzending.
  • Verstuurde e-mails: Het aantal verzonden e-mails.
  • Geaccepteerd: Het aantal succesvol afgeleverde e-mails.
  • Bounces: Het aantal e-mails dat niet afgeleverd kon worden.
  • Klachten: Het aantal klanten dat de e-mail als spam heeft gekenmerkt.
  • Afmeldingen: Het aantal relaties dat zich heeft afgemeld.
  • Geaccepteerd Ratio: Het percentage succesvol afgeleverde e-mails ten opzichte van het aantal verzonden e-mails.
  • Bevestigde Opens: Het aantal relaties dat de e-mail heeft geopend. Dit wordt gemeten door tracking pixel (een afbeelding van 1px). Op het moment dat de afbeeldingen (en tracking pixel) zijn geladen, wordt de mail gezien als geopend.
  • Bevestigde Opens Ratio: Het percentage geeft aan hoeveel procent van de relaties die de e-mail heeft ontvangen, de e-mail daadwerkelijk heeft geopend.
  • Clicks: Het totaal aantal clicks.
  • Unieke Clicks: Het aantal relaties dat in de e-mail heeft geklikt.
  • Click Through Rate (CTR): Het percentage geeft aan hoeveel procent van de relaties die de e-mail heeft ontvangen, ook in de e-mail heeft geklikt.
  • Click To Open (CTO): Dit percentage geeft aan hoeveel procent van de relaties die de e-mail heeft geopend, ook in de e-mail heeft geklikt.
  • Gemiddelde Aantal Clicks Per Persoon: Het totaal aantal clicks gedeeld door het aantal relaties dat heeft geklikt.

E-mail

• Naam: De naam van de verzonden content.
  • Onderwerp: De onderwerpsregel van de verzonden content.
  • Handmatige variabele: Een lijst met de namen en waarden van de handmatige variabelen die in de content zijn gebruikt.

Opens en Clicks

• Opens: Het aantal relaties dat de e-mail heeft geopend over tijd
  • Clicks: Het totaal aantal clicks over tijd.
maart 9, 2023