7. Google Analytics integratie Deployteq

Inhoud van artikel

1. Inleiding
  2. Uitleg

1. Inleiding

In dit onderdeel van de handleiding besteden we kort aandacht aan de mogelijkheid om vanuit Deployteq tags mee te geven richting Google Analytics.

2. Uitleg

Omdat niet alle afdelingen bij de UvA actief gebruik maken van Google Analytics is het allereerst van belang dat de Google Analytics integratie in Deployteq wordt aangezet voor de specifieke brand. Neem hiervoor contact op met MandAd e-mailmarketing via [email protected]

1. Als de GA integratie aanstaat voor jou brand kun je in e-mails tags meegeven.
  2. Open hiervoor je e-mail > ga naar het tabje ‘Clicktroughs’.
  3. Hier is het overzicht te vinden van alle links die in de e-mail verwerkt zitten. Door op een specifieke link te klikken kun je de gegevens voor deze link openen. Zie afbeelding onderaan
  4. Door op de pijltjes rechts van de Google Analytics balk te klikken kun je de tags aanpassen die je wilt meegeven aan de link (zie ook bovenstaand screenshot).
  5. In alle gevallen zul je onder campaign medium = email kiezen. Deze optie staat ook al als standaard waarde ingevuld. De overige velden hangen af van bijvoorbeeld je nieuwsbrief en hoe jij tags wilt meegeven richting analytics. Voor een specifieke uitleg over het toekennen van tags kijk hier.
  6. Door op de knop ‘Set for all clicktroughs’ te klikken zorg je ervoor dat de door jou invulde tekst bij alle links wordt ingevuld.

maart 7, 2023