8. Verwijderen groep en leden

Inhoud van artikel

1. Doel

2. Stappen

1. Doel

Op het moment dat we een groep en de leden die daar onder vallen niet meer nodig hebben, zullen we ze weg moeten gooien. De groep in het groepen menu weggooien verwijderd echter alleen de groepsverwijzing, niet de leden die erin zitten. Hiervoor is een andere aanpak nodig.

2. Stappen

1. Voorbereiding

a. Bepaal welke groep er precies weg moet

b. Eenmaal weggegooid zijn de klant records weg. E-mail statistieken zullen niet worden beïnvloed, maar op persoonsniveau gaan alle gegevens verloren. Het kan wenselijk zijn eerst een export te maken van de groep alvorens deze weg te gooien.

c. Zoek op hoeveel mensen er op dit moment in de groep zitten.

2. Weggooien van records

a. Ga naar CRM > Klanten

b. Klik bovenin op ‘Groep’ en selecteer de groep die je wilt wissen.

c. Voer een lege zoekopdracht uit door op het vergrootglas te klikken zonder in het ‘Zoeken’-veld tekst te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat we alle leden in een groep te zien krijgen.

d. Klik op de eerste regel in de resultaten, houd daarna shift ingedrukt.

e. Klik met shift ingedrukt op de laatste regel, onderaan de lijst. Dit selecteert alle records van de eerste t/m de laatste. Als het goed is lichten de regels geel op om te laten zien dat ze zijn geselecteerd

f. Klik op ‘Verwijder klant’. Een popup verschijnt met de vraag je keuze te bevestigen. Controleer of het totaal overeen komt met het aantal uit 1c

g. Bevestig en de klanten worden gewist

3. Weggooien van de groepsverwijzing

a. De groep waar eerst de records onder vielen is nu leeg, en kan worden gewist. Ga naar CRM > Groepen

b. Klik op de groep die je wilt weggooien.

c. Klik voor de zekerheid op ‘Klik hier om leden te tonen’ in het grote frame om te verifiëren dat de groep leeg is.

d. Klik dan bovenin op de knop ‘groep verwijderen’ en bevestig in de popup.

januari 9, 2023