6. Contactpersoon aan groep toevoegen of verwijderen

Inhoud van het artikel

  1. Doel
  2. Gebruiker opzoeken
  3. Toevoegen en verwijderen uit groep

1. Doel

Veranderen in welke groep een bestaand of nieuw aangemaakt contactpersoon zit. In de praktijk is een dergelijke wijziging nodig om te zorgen dat iemand een bepaalde mailing wel (of juist niet meer) gaat ontvangen.


2. Gebruiker opzoeken

Allereerst zullen we de persoon op moeten zoeken bij wie we iets in de groepen willen veranderen. Zie hiervoor de handleiding voor Personen zoeken


3. Toevoegen en verwijderen uit groep

Kanttekening:
1. Er kan hierarchie in de groepen zitten. Als iemand lid is van een sub-groep is hij automatisch lid van de bovenliggende groep(en). Dit kun je niet aanpassen.
2. Vaak zijn groepen verbonden aan verzendprofielen. Het verplaatsen van gebruiker van groep naar groep betekent dan dat hij/zij andere / meer / minder e-mails zal ontvangen.

Instructie in stappen:
1. Alle groepen waar iemand lid van is staan genoemd, 1 per regel. Voor elke groep staat ook genoemd sinds wanneer iemand lid is, en via welke manier iemand lid is geworden.
2. Klik desgewenst bovenin op de knop ‘Toevoegen aan groep’/’Add to group’. Dit opent een pop-up.
3. Alle groepen die binnen het brand bestaan staan in deze lijst opgesomd. Soms staan groepen hierarchisch onder elkaar, klik op het plusje voor een groep om de onderliggende groepen te tonen.
4. Selecteer de groep aan waaraan de gebruiker moet worden toegevoegd door er op te klikken.
5. Klik ‘Bevestigen’.
6. De wijziging is aangebracht. Herhalen voor andere groepen, of andere personen als dit wenselijk is.

april 7, 2023